Министри во Владата

 

Претседател на Владата на Република Македонија - Зоран Заев

Заменици на Претседателот на Владата

Радмила Шекеринска,
Министерка за одбрана

Оливер Спасовски,
Министер за внатрешни работи

Бујар Османи,
Заменик на претседателот на Владата, задолжен за европски прашања

Кочо Анѓушев,
Заменик на претседателот на Владата, задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори

Хазби Лика,
Заменик на претседателот на Владата, задолжен за спроведување на Рамковниот договор и политички систем

 

Министри во Владата

Никола Димитров,
Министер за надворешни работи

Драган Тевдовски,
Министер за финансии

 

Венко Филипче,
Министер за здравство

Билен Саљији,
Министер за правда

Горан Сугарески,
Министер за транспорт и врски

Крешник Бектеши,
Министер за економија

Љупчо Николовски,
Министер за земјоделство, шумарство и водостопанствo

 

Дамјан Манчевски,
Министер за информатичко општество и администрација

Мила Царовска,
Министерка за труд и социјална политика 

Рената Дескоска,
Министерка за образование и наука

Сухејл Фазлиу,
Министер за локална самоуправа

Роберт Алаѓозовски,
Министер за култура
 

Садула Дураки,
Mинистер за животна средина и просторно планирање

 

Роберт Поповски,
Mинистер без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност

Едмонд Адеми,
Министер без ресор задолжен за дијаспора

Аднан Ќахил,
Министер без ресор задолжен за странски инвестиции

 

Аксел Ахмедовски,
Министер без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија

Зоран Шапуриќ,
Министер без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија

Зорица Апостолска,
Mинистеркa без ресор задолжена за странски инвестиции

   

 

 

 

 

 

MK