Zaev: Me sallat e sportit në shkollat në Stajkovc, Straçincë dhe Bullaçani, të gjitha shkollat fillore në Komunën e Gazi Babës kanë kushte për mbajtjen e mësimit të edukatës fizike, si kujdes i qeverisë qendrore dhe komunës për të rinjtë

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, bashkë me kryetarin e Komunës së Gazi Babës, Boris Georgievski dhe drejtoreshën e Shkollës Fillore “Kirili dhe Metodi” në fshatin Stajkovc, Anita Angellovska, kryen inspektim në shkollën ku do të fillojë ndërtimi i sallës së re të sportit.

Gjatë fjalimit Kryeministri Zaev potencoi se një prej përcaktimeve strategjike të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut është mbështetja për njësitë e vetëqeverisjes lokale, për pavarësinë e tyre të tërësishme financiare. Ai përmendi se janë shumë të rëndësishme projektet që janë me interes të posaçëm për të rinjtë, si në Stajkovc ku nxënësit do të bëhen me një sallë të re të sportit sipas të gjitha standardeve.

Në vazhdim ua përcjellim fjalimin integral të Kryeministrit në tërësi.

“Një nga përcaktimet strategjike të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut është mbështetja për njësitë e vetëqeverisjes lokale, për pavarësinë e tyre të tërësishme financiare, Me decentralizimin maksimal të pushtetit krijojmë kushte  për të siguruar atë që e presin qytetarët nga komunat e tyre: Jetë e denjë, me të gjitha kushtet në bashkësinë e tyre lokale.

Komuna e Gazi Babës, në komunikim dhe bashkëpunim të drejtpërdrejtë me qytetarët e saj, njeh përparësitë e tyre dhe i kushton vëmendje të sinqertë mbështetjes financiare dhe çdo mbështetjeje tjetër të qindra projekteve të zbatuara në bashkëpunim me qeverinë qendrore ose në mënyrë të pavarur brenda programeve të saj të punës.

Komuna e Gazi Babës, në komunikim dhe bashkëpunim të drejtpërdrejtë me qytetarët e saj, njeh prioritetet e tyre dhe i kushton vëmendje të sinqertë mbështetjes financiare dhe çdo mbështetjeje tjetër të qindra projekteve të zbatuara në bashkëpunim me qeverinë qendrore ose në mënyrë të pavarur brenda programeve të saj të punës.

Sot promovojmë projekte që janë me interes të veçantë për të rinjtë, studentët nga Stajkovci dhe vendbanimet e tjera në Komunën e Gazi Babës.

Ne po presim me padurim fillimin e një iniciative të tillë - ndërtimin e një salle sportive në Shkollën Fillore "Kirili dhe Metodi".

Kur të përfundojë, do të mbeten në kujtesë ditët kur nxënësit e kësaj Shkolle Fillore mbanin mësimet e tyre të edukatës fizike në një klasë të ripërcaktuar ose jashtë, në oborrin e shkollës.

Me këtë projekt kapital përfundimisht zgjidhet ky problem dhe nxënësit bëhen me sallë sportive sipas të gjitha standardeve.

Projektin për sallën e përgatiti Komuna dhe në Buxhetin e saj siguroi mjete për fillimin e ndërtimit të sallës së re të sportit. Vlera e përgjithshme e investimit për ndërtimin e sallës në Stajkovc është 17 milionë denarë.

Salla është projektuar në një sipërfaqe prej 430 metra katrorë me një lartësi prej 6.7 metradhe do të mund të luhet basketboll, hendboll, futboll, volejboll, pingpong, gjimnastikë. Salla ka dy dhoma zhveshjesh dhe një hapësirë ​​ndihmëse.

Përveç sallës sportive, është planifikuar ndërtimi i një dhome shtesë për edukim fizik dhe në shkollën rajonale "Kirili dhe Metodi" në Straçinc.

Ajo që vlen të përmendet është se përveç kësaj salle sportive, Komuna përgatiti një projekt dhe siguroi fonde për ndërtimin e një salle sportive në shkollën fillore "Naum Ohridski" në Bulaçani dhe kështu në të gjitha shkollat ​​fillore në Komunën e Gazi Babës do të krijohen kushte për mbajtjen e edukatës fizike.

Ky është sukses i madh i Komunës dhe njëkohësisht konfirmim për kujdesin e të gjithë qytetarëve, posaçërisht të rinjve”.