Zaev: Marrëveshja e Prespës solli realizimin e përcaktimeve strategjike sepse ne nuk kemi kalkuluar me karrierën tonë dhe i kemi vënë qytetarët dhe shtetin në radhë të parë, ndryshe nga paraardhësit tanë

Në një intervistë për TV Terra të Manastirit, Kryeministri Zoran Zaev tha se ndryshe nga politikat e mëparshme dhe qeveria e VMRO-DPMNE-së, Marrëveshja e Prespës solli realizimin e angazhimeve strategjike sepse ne nuk kemi kalkuluar me karrierën tonë politike dhe i kemi vënë qytetarët dhe shtetin në plan të parë ndryshe nga paraardhësit tanë.

“Në zgjedhjet e vitit 2020, qytetarët na dhanë nderin dhe përgjegjësinë për të vazhduar me politika të tilla integruese. Dy synimet strategjike të vendit janë anëtarësimi në NATO dhe BE. Ne kemi arritur suksese vërtet të dukshme, me suksese të tilla jo vetëm që kemi siguruar paqe të qëndrueshme, ne kemi përfunduar integritetin territorial të shtetit dhe sovranitetin e shtetit," tha kryeministri Zaev.

Siguria  dhe NATO moderne në shekullin 21, tha Kryeministri Zaev, do të thotë rritje ekonomike, do të thotë investim.

“Menjëherë pas ftesës për anëtarësim në NATO në vitin 2018, ne arritëm rekordin prej 625 milionë eurosh të investimeve të huaja vetëm në atë vit, ai vazhdon të ndodhë. Një ditë tjetër ne njoftuam një investim prej 500 milionë eurosh vetëm në fermat me erë në një vend në vend, si investimi më i madh i vetëm që nga pavarësia deri më sot. "Ne jemi duke negociuar për 3 miliardë investime të reja në burimet e energjisë së rinovueshme," tha Kryeministri Zaev, duke shtuar se Marrëveshja e Prespës jo vetëm që forcoi identitetin tonë, por e riafirmoi dhe e konfirmoi atë kudo në botë.